MédiatechnikaSony FX6 full-frame professzionális videokamera

Médiatechnika | 2020. December 01., Kedd 15:00

A Sony bemutatta az FX6 full-frame professzionális videokamerát, mely a Cinema Line kínálatát erősíti. Az FX6 ötvözi a Sony iparágvezető digitális mozitechnológiáját az Alpha™ tükör nélküli fényképezőgépek fejlett képalkotó funkcióival

Sony FX6_600.jpg

 ...

Az FX6 kimagasló termékfunkciói:

  • 4K-s felbontású, 10.2 megapixeles full-frame képernyő, hátsó megvilágítású CMOS Exmor R™ szenzorral
  • Kompakt és könnyű kialakítás, menet közben rögzített képekhez
  • Ultranagy érzékenység, mely az ISO segítségével akár 409 600 képkockáig is bővíthető alacsony fényviszonyokhoz
  • +15 fényérték dinamikai tartomány (S-Log3 filmek, a Sony belső felmérései alapján)
  • Az FX9 esetében is használt S- CinetoneTM kinézetű külső, melyet a Venice kolorimetria ihletett
  • BIONZ XR™ képfeldolgozó motor, melyet az Alpha 7S III szériája használt először
  • Az Alpha és FX9-es kamerákban is elérhető gyors, hibrid autofókusz
  • 4K, akár 120p / HD 240p minőségű 10 bites 4:2:2 színmélység, teljes képernyős kivitelben
  • 12g-SDI támogatás és SDI RAW kimenet

 

A Sony hivatalosan bejelentette az FX6 (ILME-FX6V) videokamerát, a Sony Cinema Line termékcsaládjának legújabb tagját, mely egy olyan terméksorozat része, amely a vállalat képalkotó technológiával kapcsolatos szaktudását juttatja el a filmkészítők és a tartalomgyártók széles köréhez.

A Venice és FX9 kamerákat is felsorakoztató Sony Cinema Line áhított filmszerű megjelenést kölcsönöz, hála a digitális mozifilm gyártásban szerzett gazdag tapasztalatnak. Az eszköz javított működőképességet biztosít az innovatív kameratest kialakításának, a megnövelt tartósságnak és az intuitív testreszabhatóságnak köszönhetően.

 

A vadonatúj FX6 a Cinema Line tagjaként magába foglalja a Sony alapvető technológiai funkcióit, beleértve a szenzor, a feldolgozó motor és az AF (autofókusz) teljesítmény fejlesztéseit. A kreatív rugalmasság érdekében az FX6 kompatibilis a Sony E-mount objektívek széles választékával.

 

„Az új FX6 a legújabb példája a Sony azon törekvésének, hogy folyamatosan feszegesse a képalkotó technológia határait a felhasználók igényei alapján” – közölte Yann Salmon Legagneur, a Sony Europe digitális képalkotásért felelős termékmarketing-igazgatója – „Cinema Line kínálatunk fejlesztésével elkötelezettek vagyunk a tartalomgyártók és operatőrök rendkívüli képességeinek és tehetségének támogatása mellett. Az FX6 kiaknázza a Sony iparágvezető Venice mozikamerájának sajátosságait, és a Sony innovatív, tükör nélküli Alpha fényképezőgépének legjobb tulajdonságait.”

...

Full Frame.jpg

...

Full-frame moziminőség

Az új videokamera 10,2 megapixeles (Legfejlebb 12,1 megapixel.), full-frame, háttérvilágítással felszerelt Exmor R™ CMOS érzékelővel rendelkezik, amely 15+ fokozatú, nagy érzékenységű és alacsony zajszintű, széleskörű dinamikus tartományt (S-Log3 filmek, a Sony belső felmérései alapján) biztosít a felhasználók számára. Az alapvetően ISO 800-as alapérzékenységgel felszerelt FX6-ot a fejlesztők ISO 12 800-as (S-Log3-mal történő rögzítés közben) érzékenységi beállítással is tovább erősítették, amely egészen 409 600-ig (SDR/HDR módban történő rögzítés közben) bővíthető gyenge és nagyon gyenge fényviszonyok között történő fényképezésnél. A lenyűgöző vizuális élmény érdekében az eszköz képes  XAVC All Intra  4:2:2-es aránynál 10 bites mélységben rögzíteni, akár 120 képkocka/másodperc sebességgel (10%-os képkivágás), DCI 4K (4096 x 2160) és QFHD 4K (3840 x 2160 –120p (0% image crop)-ig) minőségben, az elképesztő hatású lassított felvételeket pedig az FHD (1920x1080 - 240p-ig) minőség biztosítja. A kényelmesebb fájlméret érdekében az FX6 képes XAVC Long GOP felvételre 4:2:0 arányban, 8-bit méretben, QFHD 4K (3840 x 2160 – 120p-igvi) minőségben, valamint 4:2:2 arányában 10-bites méretben FHD minőségben (1920x1080 – 240p-ig). Az FX6 tartalmaz egy BIONZ XR™ képfeldolgozó motort is, melyet az új Sony Alpha 7S III fényképezőgépben használtak először, és amely akár négyszer gyorsabb feldolgozási teljesítményt nyújt az FS5 II szériához képest.

 

A Sony iparágvezető Venice mozikamerájával megegyező szakértelemmel kifejlesztett FX6 fejlett filmes színtudományt kínál a beépített S-CinetoneTM-nak köszönhetően, mely gazdagabb tonális reprodukciót kínál, míg az S-Log3, az S-Gamut3 és az S-Gamut3.Cine együttesen felel az utómunka rugalmasságáért. A szenzor dinamikus tartományának maximalizálásával és a kreatív szabadság biztosításával kijelenthető, hogy az FX6 filmes színtudományát a prémium alkalmazásokhoz optimalizálták. A Venice színtudományának felhasználásával az FX6 lehetővé teszi a termék számára, hogy más Sony kamerák – például a Venice vagy az FX9 – könnyen illeszkedjenek az eszköz felvételeihez.

..

fejforgĂĄs.jpg

...

Fejlett videófunkciók

A Sony Alpha kamerájának lenyűgöző AF funkcióiból kiindulva az FX6 gyors, hibrid autofókuszt kínál: a 627 pontos (Maximális autofókusz-pontok és területi lefedettség. Ez a felvételi módok szerint változik.) fókuszsíkú fázisérzékelő AF-et a Real-time Eye AF-fel együttesen kombinálja a nagy képsebességű és folyamatos autofókusszal, amely könnyed, pontos követést tesz lehetővé a felhasználónak a gyorsan mozgó tárgyak lassított felvételénél, anélkül, hogy a kamera elveszítené a fókuszt. A Fast Hybrid AF több mint 50 eredeti E-mount objektívvel kompatibilis. A kamera akár ötös fokozatú lassított felvételt is képes rögzíteni 4K-s (QFHD) minőségben, 120 képkocka/másodperc sebességgel.

 

Az új FX6 elektronikus, állítható ND szűrőket is kínál a kamera szűrő sűrűségének egyszerű és zökkenőmentes vezérléséhez. A felhasználók beállíthatják automatikus értékekre az állítható ND-t, vagy akár kézi beállítással is állíthatnak a szűrő sűrűségén 1/4-től egészen 1/128-ig. Ezáltal tökéletesen exponált képek jöhetnek létre a mélyszélesség befolyásolása nélkül, akár változó fényviszonyok mellett is. A fényképezőgép ultranagy érzékenységével az elektronikus, állítható ND szűrő kimagaslóan kreatív irányítást biztosít a felhasználók számára, legyen szó bármilyen környezetről a felvétel során.

...

MozgĂĄsbanĹą.jpg

...

Kialakítás mozgásban lévő tartalomgyártóknak

Kimagasló mozgékonyság és működőképesség

Tartós magnéziumötvözet-vázzal, mindössze 116x153x114 milliméteres méretével és alig 0,89 kilogramm súlyával az FX6 kompakt és könnyű kialakítással készült, így a felhasználók számára elég csupán megragadni és használni az eszközt. Az új kamera hőelvezető szerkezettel rendelkezik, mely segít, hogy a fényképezőgép alkatrészei a szokásos működési tartományukban maradjanak és megakadályozzák a túlmelegedést, még hosszabb felvételek során is. Az FX6 moduláris kialakítással is bír, amely lehetővé teszi a felhasználók számára a kiegészítő eszközök – például markolatok, képkeresők – könnyed párosítását, vagy a kamera más mechanizmusokhoz, akár kardántányérokhoz és drónokhoz való csatlakozását is.

 

Az FX6 3,5 hüvelykes LCD videókeresője a nagyobb szabadság és az egyszerű menüvezérlés érdekében érintőképernyővel működik, továbbá a kameratest több pontján is csatlakoztatható. A gyakran használt szolgáltatások a gyors hozzáférés-vezérlő menüjének segítségével mindössze egyetlen gombnyomással elérhetők. A felhasználók megváltoztathatnak olyan kulcsbeállításokat, mint a Codec, a képalkotó szkennelési üzemmód, a képméret és frekvencia, az alap ISO és annak érzékenysége, illetve a felvétel üzemmód és az audio szintek.

 

Professzionális megbízhatóság

A professzionális munkafolyamatokkal összhangban az FX6 tartalmaz egy 12G-SDI kimenetet, amely támogatja a 16 bites RAW, HDMI, timecode be/kimenetet, a beépített Wi-Fit és a négycsatornás hangrögzítést is (az XLR interfész, a Multi-Interface Shoe és beépített sztereó mikrofon segítségével). Az új kamera két CFexpress A típusú memóriakártyának (CFexpress A típusú memóriakártya szükséges az XAVC-I QFHD 100/120 képkocka/másodperc és XAVC-I FHD 150/180/200/240 képkocka/másodperc felvételekhez.) is biztosít csatlakozást, mellyel nagyobb kapacitást és gyorsabb olvasási és írási sebességet tesz lehetővé, ezzel is kiegészítve a beépített UHS-II / UHS-I SDXC kártyákat.

 

Ezen felül a Sony Catalyst Browse/Prepare (Catalyst Version 2020.1 szükséges.) szoftvere a gyors és egyszerű szerkesztést is lehetővé teszi. A felhasználók feltölthetik az FX6 képstabilizáló metaadatait a Catalyst Browse/Prepare-be, így a kézi felvételeket hibátlan és elképesztően stabil vizuális élménnyé alakíthatják. Az FX6 egy külön Clip Flag gombbal is rendelkezik, mellyel a felhasználó a Catalyst Browse/Prepare használata során képes kiszűrni és megtalálni a keresett felvételeket. A szoftver ugyanakkor közli a metaadatokat, melyek jelzik, hogy az FX6 alaphelyzetben vagy elfordítva

van-e épp használatban, így nincs szükség a felvétel előzetes forgatására. Az FX6 kompatibilis a Sony Content Browser tartalomböngésző mobilalkalmazásával is, ennek köszönhetően a felhasználó figyelemmel kísérheti és vezérelheti a fókuszt, az íriszt és a közelítő funkciót, akár távolról (Kompatibilis kamerák, távirányítók, okostelefonok és alkalmazások szükségesek.) is.

,..

BionZ.jpg

...

A Cinema Line-ról

A professzionális videokamerákból álló Cinema Line széria a Sony digitális mozifilm gyártásban szerzett tapasztalatai alapján biztosítja a filmszerű látványt, a fejlett működőképességet és a megbízhatóságot, mely eleget tesz a kifinomult alkotók különleges szükségleteinek is.

 

A Cinema Line szériához tartozik a film- és sorozatipar által elismert Venice digitális videokamera, valamint az FX9 professzionális kamera, mely dokumentumfilmek és színházi felvételek esetében rendkívül népszerű. Az új FX6 érkezésével a Sony valamennyi vizuális alkotóművész számára kínál gazdag eszköztárt.

...

...

Ár és elérhetőség

Az új FX6 full-frame Cinema Lina videokamera 2020 decemberében válik elérhetővé a Sony kijelölt üzleteiben.

 

Exkluzív információk és beszámolók a Cinema Line-ról, az új FX6-ról, valamint a Sony további képalkotó termékeiről a www.sonycine.com és www.alphauniverse.com weboldalakon találhatók, ahol a Sony edukációs anyagokkal várja a tartalomgyártással és fotográfiával foglalkozó érdeklődőket.

 

További részletes termékinformációk az alábbi oldalon: https://www.sony.hu/electronics/professzion%C3%A1lis-videokamer%C3%A1k/ilme-fx6

 

(-)

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 1.364551 másodperc.