MédiatechnikaTeradek Bolt 3000 a legújabb szuperhős filmben

Médiatechnika | 2018. Január 06., Szombat 14:00

Thor: Ragnarök, légi felvételek maximumon.

A szuperhős film 3. részének légi felvételeihez a stáb az ausztráliai székhelyű XM2 céget választotta, mivel már számos nagy sikerű filmben dolgoztak: Karib-tenger kalózai, Pacific Rim (Tűzgyűrű), Aquaman (2018) és Westworld S2 (2018). A legnagyobb munka a hátterek felvétele volt amiket aztán a stúdióban a VFX-el fejlesztenek tovább komplett városokká. Ezeket a háttereket greenbox filmezéshez használják a stúdióban és a tájképekben.

 

teradek6.jpg

 

A felszerelés:

XM2 Romeo drón

ARRI Alexa Mini kamera

Primo V lencsék

Teradek Bolt 3000 jelátvivő rendszer

RT Motion follow fókusz

 

teradek3.jpg

 

Az előkészítés

A stáb egy speciális felfogató egységet használt amivel az XM2 Romeo drónhoz rögzítették az ARRI Alexa Mini kamerát a Primo V lencsével, valamint ide fogatták fel a Teradek Bolt 3000 jeladóját is, amely nulla késleltetéssel továbbította vezeték-nélkül a videojelet az egy kilométerre lévő vevőegységhez. A földön a technikusok üzembe helyezték a Bolt vevőegységet, amelyet csatlakoztattak a Teradek antenna rendszeréhez, amely erős és robusztus vételt biztosított. Ez valósidejű videojelet kapott a dróntól, ami küldte a jelet a Bolt vevőegységbe, majd egy Atomos Shogun monitorba, amin keresztül követték a drón manővereit.

 

teradek5.jpg

 

A folyamatos élességről egy RT Motion lencse vezérlő platform gondoskodott. A drón és vezeték-nélküli jeltovábbítás kombinációja az egyik legfontosabb összeállítás a látványos filmek készítésekor. Korábban ez csak az igen költséges Technokránnal vagy helikopterrel volt lehetséges, a hatalmas költségen túl még nem beszéltünk a mozgékonyságról. A rendező, Taika Waititi által megálmodott csodálatos hátterek Új Zélandon és Nyugat-Ausztráliában készültek.

 

teradek1.jpg

 

A drón egy igen hasznos eszköz, azonban a magasból le is kell hozni a jelet, ráadásul zéró késéssel. Ehhez a Teradek Bolt 3000, vagyis a 3000 láb (1km) hatótávolságú eszközét választották. Az azonnal látható kép nagyon fontos, hiszen sok esetben a helyszínen 7-800 statisztával dolgoznak és az azonnali korrekció kulcsfontosságú.

 

https://teradek.com/collections/bolt-family

www.rexfilm.hu

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.095621 másodperc.