MédiatechnikaA Mosonmagyaróvári VTV új világítása

Médiatechnika | 2011. Szeptember 28., Szerda 14:00

Új stúdiót rendezett be a februárban alapított városi TV egy 53 m2-es lakótelepi lakásban Mosonmagyaróváron.

Megfelelő előkészület és nem kevésbé alapos előzetes egyeztetések után, A hírolvasót greenbox -háttérrel egy 3,5 x 5,2 m-es, 2,8 m belmagasságú szobában alakították ki, mellette egy 3 fős beszélgető helyet pedig a szoba másik végében. A stúdióvilágítás tervezésére és kivitelezésére a hidegfényű világítótestek gyártásáról közismert Balogh Lámpa Kft. kapta a megbízást Kelemen  Miklós ügyvezető igazgatótól, aki régi partnere a cégnek és már korábban is vásárolt hidegfényű Balogh-lámpákat, így tudta mire van szüksége.

 

MOS_002.jpg

 

Kelemen Miklós ügyvezető igazgató a hírolvasó púltnál

 

Talán nem kell külön kifejteni, hogy a helyiség mérete stúdiószempontból nem éppen ideális,  a szűk hely nagy kihívást jelentett a lámpapozicionálás szempontjából. A két színhelyet oldalról világítva nem fért volna el két külön lámpa, ezért egy kétkaros megoldással oldalanként egy lámpa került felerősítésre. Ez a lámpa ide-oda kifordítva praktikus módon hol a hírolvasót, hol a beszélgetőket világítja meg. Ez kényelmi szempontból nem a legjobb, mert folyamatosan állítgatni kell, viszont takarékos, mert így kettő helyett egy lámpát használunk. A gégeneket közvetlenül a mennyezetre erősítettük, miután próbavilágítással megállapítottuk az optimális helyüket. A főfényt 2 db négycsöves lámpa (2 x 220W) biztosítja, míg a gégent 3 db kétcsöves (3 x 110W) illetve a hírolvasónál 1 db kétcsöves lámpa fénye adja. Ez összesen alig 0,77kW, ami egy TV-stúdiónál több mint ideális, mivel jelentéktelen hőtermeléssel és áramfogyasztással jár, ami ugyancsak fontos szempont.

 

MOS_003.JPG

 

Háromfős beszélgetőhely két szereplővel

 

A megrendelés helyszíni szereléssel szólt, így a próbavilágítás és szerelés az átadás előtti napon egy menetben történt, párhuzamosan a díszlet építésével. Erőt próbáló feladatnak bizonyult, és tegyük hozzá izgalmas is, mivel a szűk területen olykor egyszerre 8-10 ember is tevékenykedett, de este 8-ra készen állt minden, és a helyiek maximális együttműködésének köszönhetően indulhatott az adás. A Mosonmagyaróvári Városi TV tulajdonosa a Flesch Károly Kulturális Központ. Támogatásuk és a televízió munkatársainak segítsége nélkül nem sikerült volna gond nélkül és ilyen gyorsan az átállás. Segítségüket és közreműködésüket ezúton is megköszöni a kivitelező Balogh Lámpa Kft. nevében  a cégvezető Balogh Zsolt.

 

MOS_001.jpg

 

Négycsöves lámpa kétkaros átfordítató falikonzolon

 

A városi televízió stúdiója a Széchenyi út 7-ben található. Adásunk a Vidanet mosonmagyaróvári kábelszolgáltató hálózatán keresztül a városban és környékén mintegy 8000 lakásban érhető el. Műsorok memóriakártyás, professzionális Sony HD kamerákkal készülnek, és egy központi tárhelyről érhetők el a szerkesztő és vágó munkaállomások számára. A stúdióműsorok lebonyolításához, a kor elvárásainak teljes mértékben megfelelő HD képes SDI videórendszer áll rendelkezésre. Az adás egy automatizált playout rendszer segítségével jut el a nézők otthonaiba. Műsoraik a honlapon az archívumban is visszanézhetők. A szerkesztőség alapelve, hogy kielégítsen minden nézői igényt, ezért a műsorstruktúrában közéleti, politikai, egyházi, egészségügyi, kulturális, sport és gyermekműsor egyaránt szerepel. A részletesebb tájékoztatás érdekében a műsorok között képújságot sugároznak. Fő célkitűzésük, hogy munkatársaik minden jelentős helyi eseményen ott legyenek, és elsőként adjanak hiteles tájékoztatást a városban történtekről.

 

( - )

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.184744 másodperc.