MédiatechnikaARRI wireless

Médiatechnika | 2018. Január 16., Kedd 18:00

Köszönjünk el a DMX kábelektől!

Mostantól tökéletes vezeték-nélküli megoldás érhető el az ARRI SkyPanelekhez. Megérkezett a SkyLink.

Az ARRI és az Innovative Dimmers közös fejlesztő csapatot alkotva, létrehozták a SkyLinket. Ez a két részből álló rendszer lehetővé teszi a vezeték-nélküli DMX és RDM kommunikációt a SkyPanel lámpasorozathoz. A SkyLink vevő és a Skylink alapállomás a LumenRadio-t használja DMX/RDM kommunikációra, az alapállomásban lévő WiFi chip pedig a direkt szabályzást biztosítja egy tabletra, vagy PC-re telepített DMX vezérlő alkalmazásból. Sose volt ilyen egyszerű egy kontroll hálózat felépítése.

Vezeték-nélkül az összes SkyPanelhoz

 

A SkyLink vevőegység direkt kapcsolódik bármely SkyPanel lámpa hátlapján található DMX portra, a tápot az ott található USB portról kapja. Az a kompatibilitás teszi lehetővé a SkyLink számára, hogy együtt dolgozzon az összes SkyPanel modellel. Az új SkyPanel S360 már rendelkezik beépített, vezeték-nélküli DMX-el, így zökkenőmentesen dolgozik együtt a SkyLink termékekkel.

 

skylink_gal_01.jpg

WiFi vezeték-nélküli DMX-hez

Valódi vezeték-nélküli varázslat történik a SkyLink alapállomásban. Ugyanis a két vezeték-nélküli chippel ellátott SkyLink alapállomás kommunikálhat a LumenRadio vezeték-nélküli DMX-ével és a nemzetközi szabványos WiFi-vel. Ebből adódóan egy tablet, vagy számítógép kommunikálhat WiFi-n keresztül az alapállomással, amely viszont kommunikálhat a megbízható CRMX szabványban a SkyPanelra szerelt SkyLink vevőegységhez. Ez a kommunikációs lánc támogatja egy vagy több SkyPanel új és egyszerű vezérlését.

DMX + RDM = teljes vezérlés

Az ARRI LED termékek a DMX protokollal ötvözve, mindig magukba foglalják az RDM-t (Távolsági Eszköz Felügyelet). Az RDM biztosítja a kétutas kommunikációt, valamint képes az összes beállítás távolsági módosítására a lámpafejen. A SkyLink rendszer teljes mértékben RDM képes és az összes szemszögből komplett vezérlést tesz lehetővé a SkyPanel lámpákon.

 

skylink_gal_02.jpg

Kompakt és strapabíró, érdes kivitel

A SkyLink vevő egy egyedülállóan kompakt és robusztus megjelenést kapott, amely tökéletesen megfelel a SkyPanel termékcsalád igényeinek. A SkyLink vevő az egyik legkisebb, vezeték-nélküli DMX receiver a piacon. Speciálisan a SkyPanel sorozathoz fejlesztették. A forgatható DMX csatlakozó lehetővé teszi, hogy a SkyLink vevőt 180 fokban elforgassuk, hasznos tulajdonság ez, mivel így a legjobb jelerősség állítható be, függetlenül a lámpatest felfüggesztésétől.

 

skylink_gal_03.jpgKiemelkedő működési tartomány

A megbízható vezeték-nélküli DMX erős és állandó kommunikációt biztosít a lámpáknak 150 méter hatótávolságon belül. Különösen hasznos ez színpadi produkcióknál. Optimális körülmények között, direkt rálátással adó és vevő között a működési távolság akár 400 méter is lehet. Ez a lehetőség radikális mértékben növeli a fővilágosító alkotói szabadságát a helyszínen.

 

www.arri.com

https://broadcast-solutions.de/hu/

 

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 1.058836 másodperc.