MédiatechnikaBalogh lámpák a Korda Filmparkban

Médiatechnika | 2011. Október 28., Péntek 12:00

Filmes kulisszatitkok Etyeken - Megnyílt Etyeken a filmgyár új létesítménye, ahol bemutatják a filmgyártás történetét, régi díszleteket, kellékeket, és nem utolsó sorban azokat a trükköket, amit az alkotók a filmgyártás során alkalmaznak.

Az interaktív filmes kiállításon a látogató megismerheti a filmkészítés fejlődésének legfontosabb állomásait, legérdekesebb technikáit, az egyszerű fizikai törvényszerűségeken alapuló optikai csalódásoktól a filmbeli zörejek készítésének bonyolult művészetén át a digitális utómunka komplex folyamatáig.

 

P1100476-k.jpgetyek_628.jpg

 

A látványosan kialakított kiállítási területen, helyet kaptak különböző régi technikai csodák, filmkamerák és mozigépek, jelmezek és egy videotechnikai „találmány” a GreenBox szemléltetése is. Ezt a ma is gyakran alkalmazott elektromos trükköt valós alkalmazásban próbálhatja ki a látogató, és személyesen tapasztalhatja, hogyan működik a képernyőn sokszor megcsodált trükk, ahol a zöld háttér előtt felvett élőképet egy korábban felvett mozgóképpel elektromosan összemontírozva komplex képi hatást érnek el. Ezt az egyik leggyakrabban alkalmazott GreenBox technikát a Korda Filmparkban egy 5x5 m-es L-alakú, 4 m magas helyszínen, beállított motorkerékpárral illusztrálják. A bemutató rendkívül látványos, egyben mosolyogtató is, hiszen esetünkben egy új tervezésű kiállított Danuvia motorra ülhet fel a vállalkozó szellemű vendég, akit a monitoron úgy láthat a többi látogató, ahogy éppen a Riviéra tengerpartján száguld bele a világba. A GreenBox világítási munkáit a Balogh Lámpa Világítástechnika vállalatra bízták, akik megfelelő előkészület után láttak neki a feladat megvalósításához.

 

P1100451-k.jpgP1100446-k.jpg

 

A munka első nekifutásra nem látszott bonyolultnak, mégis csupán a helyszíni szemlén derült ki, hogy a kivitelezéséhez lámpatartó szerkezet is szükséges, mivel a terem 12 méteres belmagasságához igényelt bevilágítást, ami homogén egyenletes fényt igényel, csak így lehetett megoldani. A cég munkatársai a következő napon már szerelték is az állványt és vele együtt a 4 db hatcsöves hidegfényű Balogh-lámpákat, aminek segítségével Bocz Bálint operatőr és a Balogh Lámpa munkatársai beállították a GreenBox bemutatókép demonstrációját, és ezzel a megrendelő teljes megelégedésére, határidőre megoldották a kívánt feladatot. ( - )

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 1.084260 másodperc.