MédiatechnikaMegérkezett az ARRI SkyPanel S360-C

Médiatechnika | 2018. Január 02., Kedd 21:00

Stephanskirchenből elindult az első szállítmány Kaliforniába

A SkyPanel sorozat már jól ismert hatalmas kimeneti teljesítményéről és nagy fénynyílásáról. Ezt az ismertséget bővíti az új S360-C az ARRI LED lágy fény sorozatában. Nem csak a teljesítmény, hanem a rengeteg izgalmas jellemző is teszi a piac leg sokoldalúbb LED lámpájává az S360-C-t. A jellemzők között található: teljes szín vezérlés, fényhatások a hatalmas fénynyalábon, beépített vezeték-nélküli DMX, egyedülálló szén üvegszál erősítésű kengyel és sok más.

 

line_02.jpg

Hatalmas fénynyaláb

Lágy fény esetében a méret csak hozzávetőleges, a minél nagyobb az apertúra, annál homogénebb a kilépő fény. Az S360-C méretében nincs megalkuvás. A lámpa felülete 5,8X nagyobb mint kistestvér S60-asé, 105 fokos kilépő sugárnyaláb mellett. A fény szinte körbe tekeri a nagyobb tárgyakat és sokkal messzebbről használható mint a kisebb SkyPanelek.

Lumen és még több lumen

Több mint 120.000 lumennel az S360-C a piac egyik legnagyobb LED lágyfény lámpája. Összehasonlítva az S60-C-vel, több mint 4X világosabb, még pontosabb a színhőmérséklete és hangolhatósága. Fogyasztása csak 1500 Watt, az S360-C kétszer nagyobb fényerővel rendelkezik mint egy hagyományos 4.000 Wattos izzószálas lágyfény lámpa és háromszor fényesebb mint egy 12.000 Wattos izzószálas derítőlámpa. Az energia hatékonysági mutató 80 lumen/Watt, ami az egyik legjobb környezetbarát mutató a LED lágyfény lámpák között.

Beépített, vezeték-nélküli DMX

A SkyPanel lámpák számos megoldást kínálnak a kilépő fény vezérlésére: DMX, RDM, Art-Net, sACN, 5-Pin XLR, és Ethernet. Az S360-C azonban ezeken túl egy másik kommunikációs eljárást is magába foglal, ráadásul további vezetékezés nélkül, ez a vezeték-nélküli, LumenRadio DMX. A minden lámpába beépített CMRX chip biztosítja a DMX és RDM kommunikációt, minden további kábelezés és szétosztó berendezés használata nélkül. Egyszerűen csak csatlakoztatni kell a kompatibilis LumenRadio adóberendezést az S360-C-hez és máris indulhat a felvétel. Az 5 érintkezős DMX kimenetet használva lehetőség van más, - nem vezeték-nélküli SkyPanelek láncba kapcsolására DMX hálózathoz.

 

line_07.jpg

Teljes színskála hangolhatóság

Az összes többi ARRI LED lámpához hasonlatosan az S360-C is teljes mértékben finomhangolható. Könnyedén változtatható a színhőmérséklet 2800 K-tól 10000 K-ig plusz/minuszzöld szabályzással, elérhető a teljes színskála színárnyalatban és telítettségben. További jellemző az RGBW szabályzás, a digitális keverés, a forrás egyeztetés, és a CIE x, y koordináták. A Rec 2020 színtér több mint 85%-a előállítható, így a forgatási helyszínen könnyedén kikeverhetők a jelenetek világítási hangulata.

Világítási effektek nagy választéka

A SkyPanel termékcsaládhoz szervesen illeszkedik az erőteljes világítási effekt 3.0 Firmware csomag. Ezek a hatások az S360-C bemutatásával még látványosabbak, a hatalmas apertúrának köszönhetően. A tűz effekt hatalmas területet fed le, a rendőrkocsi hatás akár robbanással is végződhet, a paparazzi effekt olyan mintha fotósok hada dolgozna rengeteg vakuval. Néhány gomb elforgatásával csodálatos valósághű világítási hatásokat érhetünk el. Pld: tűz, tűzijáték, televízió, stroboszkóp, gyertya, lesifotós, rendőrautó, villámlás, felhő, pulzálás és klub világítás.

 

line_08.jpg

Cserélhető panelek

A SkyPanel az egyetlen a LED lágy fényű lámpák között, amely lehetővé teszi a diffuzor panelek cseréjét a LED-ek előtt. Ezt a tulajdonságot természetesen az S360-C is biztosítja, a panelek a következők lehetnek: alacsony, normál, nehéz és intenzív. Az intenzív panel 50%-al növeli a fényerőt, így mág messzebbre világíthatunk.

Szénszál erősített konzol

Az S360-C a hagyományos, legkorszerűbb szénszálas felfogató szerkezettel érkezik a felhasználóhoz. Ez a konzol jó néhány kilogrammal csökkent a lámpa összsúlyát, de emellett rendkívül erős és strapabíró, egyedi szénszál szövéssel és fémmel erősített szerelvényekkel szállítják, több mint 50%-al könnyebb a hagyományos acél konzolokhoz képest, azonban terhelhetősége 10X nagyobb.

 

line_09.jpg

Egy hely a távvezérlőnek

Az S360-C jellemzője a SkyPanel Remote dokkoló port, ez biztosítja, hogy a lámpát USB kábelen keresztül vezérelhessük. A Remote blokk a berendezés hátsó mágnese segítségével a dokkoló porthoz fogatható, ez biztosít helyet a remote egységnek.

Tartozékok

Igen gazdag a választék, elérhetők a különböző diffuzor lapok, méhsejtek 60/30 fokos, rács előlap, szűrőkeretek, karcsúsított konzol, roadbox, AC/DC kábelek stb.

 

https://broadcast-solutions.de/hu/

http://www.arri.com/

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 1.193591 másodperc.