Rotolight ANOVA a LED reflektorok új generációja

Médiatechnika | 2012. Április 10., Kedd 06:00

A forradalom elérkezett a világítástechnikában is, ezt már a 2011-es IBC-n is tapasztalhattuk a Rotolight standján. Most a NAB kiállításon bemutatják a környezetbarát, innovatív, LED alapú technológiájuk következő családtagját.

A Rotolight termékeket máris nagy elismerés kíséri világszerte a professzionális és konzumer szegmensben, a kiváló minőségű fény, a pontos színhőmérséklet, a hordozhatóság, a könnyű használat és a költséghatékonyság a legfőbb tulajdonságok, amelyeket a kamerára szerelhető RL48 LED Ringlight terméken keresztül ismerhettek meg a felhasználók. Világítottak vele játékfilmeket, használták videó közvetítésekhez és fényképezéshez is. Különösen a HD videó felvételére is képes digitális tükörreflexes fényképezőgéppel dolgozók veszik nagy hasznát, mivel egy lámpát használhatnak a fényképezéshez és a filmezéshez.

 

roto500.jpg

 

RL48 LED Rnglight

 

A Rotolight LED rendszer teljes spektrumot sugároz folyamatosan, nem úgy mint a legtöbb PWM alapú LED lámpák. A felhasználók egyszerűen beleszerettek A RingLight szuper lágy, széles, árnyékmentes fényébe, ami tökéletes portré és interjú környezetben.

Nos ezekre az alapokra építkezve született meg az ANOVA, amely egy számítógép vezérelt, két színű, LED, környezetbarát reflektor. Teljesítménye egy 1000 Wattos izzószálas égőével azonos. A kilépő fénynyaláb 110 fokos. Az ANOVA nagy pontossággal állít elő bármilyen fehér fényt a gyertyalángtól a napfényig, 3150 Kelvintől 6300-ig. A nagy, 110 fokos kilépő fénysugár kiküszöböli a kemény árnyékokat és beveréseket, így valóban egyenletes és puha fényben forgathatunk. A reflektor súlya mindössze 2.6 kg, így könnyedén szállítható, a 38 Wattos fogyasztása pedig magáért beszél.

 

anova500.jpg

ANOVA arzenál

 

Az ANOVA 93%-al hatékonyabb mint a hagyományos izzószálas világítás. Stúdióban és helyszíni forgatásoknál nagyon mozgékonyan dolgozhatunk vele. A hátlapon V-lock tányért találunk, tehát használhatjuk a V-lock-os kamera akkumulátorainkat is a lámpához. És ez még nem minden, ugyanis ez az új termék a világon az első, amely iPhone/iPad-ról távvezérelhető. A felhasználók szabályozhatják a reflektort helyben, vagy vezetékes DMX-ről és a beépített Wifi-nek és „Magic Eye” technológiának köszönhetően lehetséges a vezetéknélküli távvezérlés Apple eszközökkel. A fényerő, világosság, a színhőmérséklet és az összetett világítási szituációk tárolhatók és előhívhatók jelenetekhez rendezett formában. Aki beruház egy ANOVA reflektorra, az bizonyosan a kor kihívásaira rugalmasan válaszoló eszközzel gazdagodik. ( - )

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 1.270612 másodperc.