MédiatechnikaIntegrated Systems Europe 2016

Médiatechnika | 2016. Június 16., Csütörtök 08:00

Immár tizenharmadik alkalommal került megrendezésre a kiállítás, ami tartalmát tekintve a rendszerintegrálási technikák mellett, elsősorban a Digital Signage lehetőségeit hivatott bemutatni a többnyire szakmai látogatóknak.

A nagyméretű látványelemeket felvonultató kiállítók, főleg a B2B üzletág felhasználási területére összpontosítottak, és elsősorban az LCD technológián alapuló display elemek alkalmazását szemléltették, amiben az LG és a Samsung uralták a terepet, míg mellettük a projektoros megoldások látványelemeiben gyönyörködhettek a látogatók. A Sony a Panasonic, az Epson, az Optoma, a BenQ vagy az amerikai Christie, és a Barco elképesztő méretű és természetesen 4k felbontású projektorai, látványban és teljesítésben minden képzeletet felülmúltak.

A 13. ISE jelentős helyet biztosított a rendezvénytechnikai háttéripar számára is, amelyben egyre markánsabb szerephez jut a videotechnika. Az audio és video editáló pultok, valamint  a kamerák által közvetített képek feldolgozását végző eszközök egész sorát felvonultató cégek, mint a Blackmagic Design, a Sony, a Panasonic, az Evertz, vagy a TV Logic, teljes stúdiórendszereket mutattak be, míg mellettük kisebb és nagyobb software gyártók kínálták termékeiket, és különböző adásbonyolító megoldásaikat a szakmának, mint például a Rohde & Schwartz, vagy az Elements.

 

blackmagic design.JPG

 

Az amsterdami kiállítás sokszínűségére jellemző, hogy a professzionális audio ípar és stúdiótechnika is markánsan megjelent a rendezvényen. A Lawo és a Yamaha bemutatta legújabb digitális keverőpultjait, a Sennheiser pedig egy új személyi, vagy inkább team kapcsolati rendszert mutatott be, az Audio-Technica pedig egy konferencia rendszert hozott magával a kiállításra. Az idei ISE egyik legnagyobb bemutatóját az audio fronton a Harman rendezte, aki felvonultatta, szinte a teljes repertoárt, amihez hagyományosan kapcsolódott a JBL többcsatornás THX bemutatója, amit egy külön erre a célra épített demo helységben prezentáltak.

Változatlan népszerűségnek örvend a Dolby Atmos a mozi megoldások terén, és bár sok ígéret hangzott el, a tartalomszolgáltatók, még nem jeleskednek az újrakevert többcsatornás filmhangok gyártásával.

 A kiállítás szervezői az ISE-nek a „Többet érted” (’More 4 You’) szlogent adták a február 12-én zárult kiállításnak, amely az utolsó nap látogatói eredményeit is figyelembe véve 65.685 regisztrált résztvevővel ért véget. A látogatottság a 2015-ös adatokhoz képest 6.338 fővel, azaz 10 %-kal emelkedett, amivel az Integrated Systems Europe a világ legnagyobb audiovizuális berendezéseket és integrált rendszereket bemutató kiállításává avanzsált.

„A résztvevők magas létszáma meggyőzött bennünket a ráadás-nap szükségességéről, ez a nap mind a látogatók mind a kiállítók számára egyaránt többletként járult hozzá az esemény értékéhez”- nyilatkozta Mike Blackman, az ISE ügyvezető igazgatója.

 

christie.JPG

 

Idén a világ 1.103 vezető audiovizuális gyártója és szolgáltató cége töltötte meg a RAI kiállítótermeit Amszterdamban, ahol a látogatóknak lehetőségük adódott a legújabb termékek és technológiák megtekintésére, amiről 40 különböző ország sajtóképviselői számoltak be, kiemelve a kiállításon bemutatott, újonnan megjelent termékek százairól és megemlítve a különböző frissítéseket, fejlesztéseket.

Az ISE társtulajdonosai, a CEDIA és az InfoComm International egyaránt elégedettségüket fejezték ki a 2016-os rendezvénnyel kapcsolatban, illetve örömmel fogadták a résztvevők nagyfokú érdeklődését saját szervezésű oktatási programjaik iránt. A nézőszámot tekintve ezek az események is új rekordot állítottak fel az ISE történetében.

 

Harman stand.JPG

 

Az InfoComm International ügyvezető igazgatója és vezérigazgatója, David Labuskes a következőképp nyilatkozott: „Büszke vagyok az ISÉ-ben való részvételünkre, és arra a kiemelt pozícióra, amit az iparágon belül az ISE ma betölt. InfoComm konferenciáink, mesterkurzusaink és FlashTrack foglalkozásaink létszámai egyaránt kiváló részvételi arányról tanúskodnak, és az események betekintést engedtek a látogatók számára, az InfoComm által nyújtott lehetőségek megismerésére.

Vincent Bruno, a CEDIA vezérigazgatója így nyilatkozott. „Az idei év kiállítása megerősítette az ISE jelentőségét a gyártók, valamint a rendszerintegrátorok körében. A rendezvényt szakmai körökben a kihagyhatatlan kategóriába tartozó események között tartják nyilván. Örömmel fogadtuk a képzéseinkről és prezentációinkról adott pozitív visszajelzéseket, mely programokat a Residental Solutions Theatre-rel közösen együttműködve hoztunk létre. Emellett az esemény során több cég is regisztrált CEDIA-tagként”.

Az ISE során zajló előadások több mint 3000 néző előtt mutattak be közel 150 technológiai berendezést, illetve különböző esettanulmányokat prezentáltak, melyeket a gyártók, a konzultánsok, valamint a végfelhasználók készítettek. A Commercial Solutions Theatre nevű pódium kiemelt eseménye három ülés volt, melyek a Digital Signage Summit, a digitális képernyőkkel, illetve a digitális kültéri hirdetésekkel (DooH) kapcsolatos találkozó keretében zajlottak, ahol a Google, az Onelan, a Grassfish és a Benetton voltak a konzultánsok.

 

LG business solution.JPG


A 2016-os kiállítás a 13 kiadás a hivatalos megnyitást megelőző napon, az okos otthonokról tartott konferenciával és az Audio Fórum minden eddigi résztvevői létszámot felülmúltak. A megnyitó beszéden több mint 400 ember töltötte meg a RAI fórumát, hogy meghallgassák a Wired UK főszerkesztőjét David Rowant, aki az okos otthonok különböző szenzorokkal való felszereléséről, illetve a tárgyak internetéről (IoT) zajló eszmecserét vezette, és olyan beszélgetőpartnerekkel folytatott párbeszédet mint a CDEC, a Harman, a Google, a Context és a NEC.

Az ISE négynapos programsorozata folyamán széleskörű eseménykínálattal várta a látogatókat, ilyenek voltak például az InAVate Awards konferenciák, melyek a sporthelyszíneken alkalmazott technológiákról szóltak, illetve a tőkebefektetés lehetőségeit tárgyalták az audiovizuális üzletágban. A művészet státuszára reflektáló különböző audiovizuális installációk, az új drón aréna, a Dolby Atmos Immersive Theatre, illetve négy hanganyagdemó szoba kapott helyet a kiállításon, valamint számos más, az eladók által szervezett program is zajlott.

 

sennheiser family connect..JPG

 

A FRDY@ISE keretében február 12-én, a programsorozat ráadás-napján egyszeri és értékes élményeket szerezhettek a résztvevők, a gyártók szervezésében különböző találkozók, kapcsolatteremtésre alkalmas események zajlottak. Az ISE „Találkozz a vezérigazgatóval” (’Meet the CEO’) elnevezésű kezdeményezése alkalmat adott arra, hogy a látogatók kapcsolatot teremtsenek a gyártók magas beosztású vezetőivel, valamint lehetőséget teremtettek az üzleti hálózatépítésre a gyártó és a forgalmazó között, illetve egy AV/IT szemináriumi program is megrendezésre került.

 

sennheiser mikrofonok.JPG

 

Az Integrated Systems Events ügyvezető igazgatója, Mike Blackman az előzetes sajtótájékoztatón megerősítette az információt, miszerint 149 országból 60.000 látogató regisztrált a bemutató megnyitását megelőzően.

Az eseménysorozat zárónapjának kétségtelenül Dr. Michio Kaku, neves fizikus és jövőkutató kora reggeli gondolatébresztő, egyben eseményzáró előadása volt a csúcspontja. A kutató több mint 700 látogató előtt beszélt egy, a technológia jövőjével kapcsolatos különleges vízióról, elképzelésében az internet egyszerre lesz „mindenhol és sehol”, valamint a mesterséges intelligencia áthatja majd hétköznapjainkat, mindennapi életünk szerves részévé válik.

 

vetitett nagy kepek.JPG

 

Előretekintve a 2017-es évre, a kiállító standok foglalásai alapján eddig 47.131 négyzetméternyi „eladott” helyet regisztráltak a szervezők. Ez azt jelenti, hogy a 2016-os évhez képest 102 %-os emelkedés figyelhető meg a bérelt helyeket illetően, mellesleg a fent említett szám 95 %-a a 2017-ben rendelkezésre álló összes hely területének.

A következő Integrated Systems Europe 2017. február 7 és 10 között kerül majd megrendezésre.

 

www.iseurope.org

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 1.276555 másodperc.