MédiatechnikaPROLIGHT + SOUND 2024 kiállítás Frankfurtban.

Médiatechnika | 2024. Március 21., Csütörtök 17:00

Március 19-22 között várja a látogatókat a frankfurti ProLight+Sound amely a Professzionális színházi, stúdió és színpadi technikák legnagyobb európai kiállítása.

 

IMG_3636.jpg


Több mint 500 kiállító 34 országból, és öt kontinensről, közülük legalább az ötven százalékuk új terméket mutat be. Színház megoldásokat, világítási és hangosítási eszközöket láthat az érdeklődő szak-közönség.

 

A kiállítás hatalmas átszervezésen ment át, ami érthető, hiszen ugyanazt a struktúrát, mint ami a Covid előtti időszakban a Musik Messe sikeres éveire jellemző volt, már nem lehetett mozgásban tartani.

IMG_3645.jpg

A kiállítás sok érdeklődőt vonz és ami már az első pillanatban nagyon feltünt, rengeteg a fiatal látogató. A különböző cégek, mint pl. a Riedel, a Lawo és még sorolhatnánk, külön un. Career Centerben nyújt tájékoztatást a színházzal, és profi audiotechnikával ismerkedni vágyó fiatal generációnak a jövőbeli továbbképzési lehetőségekről.


IMG_3628.jpg

A 11-es pavilonban folyamatosan láthatók, hallhatók szakmai előadások, melyeken szép számú érdeklődő van jelen. Itt kapott helyet számos nálunk is ismert gyártó, - főleg német vállalkozások - a hangfal és erősítőgyártás területéről.


IMG_3626.jpg

A kínai gyártók nagyszámú jelenléte külön területre koncentrálódik, itt minden van, ami audiotechnika, színpadi mikrofon és hangfal és gitár-állvány, kis és nagy szállító kocsi, de még wireless mikrofonok is, széles választékban láthatók – az érdeklődés viszont enyhén szólva átlagon aluli. A MIPRO mikrofon és hangfalgyártó talán az egyetlen kivétel, a standjuk minden kiállításon látható volt eddig is, sőt úgy tudom hazai képviseletük is van Budapesten.

 


IMG_3648.jpg

 

Kellemes, napsütéses idő volt, bár ez utóbbiból nem sokat élvezhettem, hiszen egész nap a kiállítást, pontosabban a 11-es csarnokot jártam...

 

Holnap folytatom a felfedezést, amiről este természetesen beszámolunk...

 

Soltész Rezső

ProLight & Sound 2024

Frankfurt

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 1.293572 másodperc.