MédiatechnikaSony az ISE kiállításon

Médiatechnika | 2020. Április 25., Szombat 17:00

Több HD kamera mellett bemutatkoztak a 4K IP képes eszközök. A BRC-X1000 12x optikai zoom-al és 24p filmes képkockaszámmal, hátsó megvilágítású, Exmor R CMOS szenzorral szerelt kamerák.

Jelen kiállítás, alap tematikájában eltért a broadcast irányvonalaktól, de ez nem azt jelenti, hogy nem voltak a közvetítő szakemberek számára újdonságok a standon. A fő csapást az oktatási intézmények és munkahelyek digitalizációja, az együttműködések integrációja, valamint a vetítéstechnika adta.

..............

Sony ISE cikk.jpg

................

Bemutatkozott az új kézmentes, mennyezetbe építhető, IP-alapú, beamforming mikrofon az MAS-A100. Nagy szabadsági fokot biztosít, minden fajta előadónak, akik egy korlátozott, jól körül határolt térben mozognak. Pld. tanár, előadó, műsorvezető stb. Szintén a prezentáció szigeten találkozhattunk a Sony munkahely menedzsment megoldásának frissített változatával, a TEOS 2.2-vel. A TEOS egy komplett szoftvercsomag, amely minden fajta munkahely felett átfogó kezelést biztosít, belépteti a vendégeket. Személyre szabott tartalmat közvetít a digital signage monitorokra, beosztja a helységeket, szétosztja a technikai berendezéseket, úgy mint mikrofonok, projektor, prezentációs laptopok stb.

...........

1_600.jpg

...........

Tartalom kezelést és vezeték nélküli szétosztást is megvalósít. Mindezekhez kapcsolódóan jelentősen bővült a Sony lézer projektor terméksora. 13.000, 10.000, 9.000, 5.000 lumenes LCD lézer vetítők és a csúcskategóriás 4K felbontású, SXRD modellek szerepeltek a kínálatban. A látogatók tapasztalhatták a megragadó 4K x 2K Crystal LED lélegzetelállító vizualizációját és az új interaktív tartalmakat. Bemutatkozott 4 új professzionális tablet. A TEB-XP 7-22 collig érhető el, bármely AV alkalmazáshoz, vezérléshez kiválóan alkalmazható.

..........

2_600.jpg

...........

A broadcast ipar egy teljesen önálló részleget kapott a standon, „A broadcast megoldások jövője” címmel.  Az egyik téma a virtuális gyártás, azon belül az on-demand cloud szolgáltatások és a teljes gyártási eszközkészlet és a több platformos tartalom előállítás és szétosztás szerepelt. Természetesen nem maradhattak ki a professzionális kamkorderek, amelyek mint a tartalom megszerzés elsődleges eszközei fő helyet kaptak. A kiváló képminőség, a sokoldalúság és az iparágvezető technológia minden szintű gyártási igényre megfelelő választ képes adni. A legnagyobb tudású kamkorderek között került bemutatásra a 4K és HDR képes eszközök több darabja is. Professzionális hangtechnikában a DWX sorozatú digitális, vezeték-nélküli mikrofonok képességeit vehettük górcső alá. A Dante®*1 támogatás, a kompakt és pehely könnyű súlyú UWP-D sorozat 60 éves tapasztalatokon és fejlesztéseken alapszik, amely újra definiálta a kreativitást és a technikai lehetőségeket az élő felvételek és a rögzített hangok vonatkozásában. Az új kamera távvezérlő szoftver fejlesztő készlet először szerepelt a kiállításon, az új SDK az α™ (Alpha™) Sony cserélhető objektíves digitális kameráihoz használható. Lehetővé teszi a fejlesztőknek és integrátoroknak, hogy az alap fejlesztésen túli alkalmazásokat készítsenek, ilyen pld: speciális kamera távvezérlés a felhasználó igényeire szabva. A távvezérelhető PTZ kamera terméksorban óriási választékkal jelent meg a Sony. Több HD kamera mellett bemutatkoztak a 4K IP képes eszközök. A BRC-X1000 12x optikai zoom-al és 24p filmes képkockaszámmal is felszerelt. A kamera nagy méretű, 1.0 típusú, hátsó megvilágítású, Exmor R CMOS szenzorral szerelt, amely kompromisszum-mentes broadcast minőségű képeket közvetít 4K 30p-ben, de lehetőség van full HD 60p rögzítésre is, gyors mozgású sport akciókhoz.

...........

5_600.jpg

..........

A kiállításon nagy hangsúlyt kaptak a LED megoldások, ebben is jelentős szerepet vállalt a Sony. LED fal megoldásai elemei lehetnek egy látványos élő eseménynek, koncert felvételnek, vagy bármely más közvetítésnek, ahol nem épített díszlet adja a hátteret. A Sony videó falai a Crystal LED, ultra finom micro-LED technológiát használják, ezzel képesek óriás méretű falak építésére. A sokszorozott csempekiosztás és a keretmentes kivitel bármely méretű és képarányú megoldást tesz lehetővé. A rendszer mindössze két alap építő elemből áll: a vezérlő egységből (ZRCT-200/100) és a bázis csempéből (ZRD-2/1). Egy ilyen elem 360x320 pixelt teljesít, fényereje 1000 nit, kontrasztaránya 1.000.000:1.

 

http://www.sony.net/

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 1.261271 másodperc.