MédiatechnikaDPA mikrofonok az Euróvíziós Dalfesztiválon

Médiatechnika | 2021. Szeptember 01., Szerda 10:00

A 2021-es Eurovíziós Dalfesztiválra (ESC) a hollandiai Rotterdam Ahoy-ban került sor májusban. A rendezvényen a DPA kínálatából száz 4088 irányított karakterisztikájú headset-et és 40 d:facto™ 4018V vokál mikrofont használtak az elő adáshoz.

esc_1_700.jpg

 

Az ESC Erwin Rintjema gyártásvezető vezetésével idén ünnepelte a rendezvény a 65. megrendezését.

A 2020-ról elhalasztott 65. ESC-t több évtizedes tapasztalattal rendelkező szakértői csoport irányításával koordinálták. Köztük volt Thijs Peters, az ESC Broadcast Sound vezetője és Jeroen ten Brinke, a helyszíni hang ESC vezetője. Ők régóta állandó használói a DPA márkának.

 

A show tervező csapatát további szolgáltatók erősítették, úgy mint: Ampco Flashlight, a világítás, az installáció és a hang hivatalos szállítója, amely a DPA kínálatából száz 4088 directional headset-et és 40 d:facto™  4018V vokál mikrofont biztosított az elő adáshoz.

„Több mint 25 éves tapasztalatom van élő hangmérnökként és tervezőként, én DPA-t használok, amióta létezik a B&K, a d:facto egy remek hangú mikrofon ”- mondja Jeroen ten Brinke. „Megtiszteltetés volt dolgozni az Eurovíziós Dalfesztiválon, a világ egyik legnagyobb élő televíziós produkcióján. Csodálatos volt, hogy a produkcióban senkinek sem volt kétséges az, hogy milyen mikrofont használunk.”

 

esc_2_700.jpg

 

For Peters aki 30 éves tapasztalattal rendelkezik a Holland Nemzeti Rádió- és Televíziós Szolgálatnál, mondta – „az Eurovíziós Hangverseny gondozása egyedülálló élmény volt” –, amelyet tovább erősítettek az idén érvényben lévő egyedi COVID-19 protokollok. A mikrofonok tekintetében Peters megjegyezte, hogy, ezek feleltek meg a legjobban ennek a produkciónak az igényeihez".

A járvány miatt az Eurovízió csapata különös óvatossággal tekintett a higiéniára. Ezért a produkció 120 külön d:facto mikrofonkosarat szerzett be annak biztosítása érdekében, hogy minden énekesnek meg legyen a sajátja, ezáltal növelve az “egészség-biztonságot”. "A mikrofonkosarak cseréjével együtt a mikrofonokat is megtisztították." - tette hozzá Peters. "Bár ez több munkát igényelt, mint korábban, és két plusz stábtagot kellett felvenni, de nem baj, örültünk, hogy nem volt probléma a mikrofonkosarak ilyen gyakran történő be és kicsavarásával."

 

DPA_defacto_700.jpg

 

A DPA d:facto 4018 mikrofonok elérhetők rendkívül lineáris változatban (4018VL), valamint csúcskategóriás erősítéssel (4018V) is, és célszerűen ezeket használtak az Eurovíziós Dalfesztiválon. A d:facto moduláris jellege lehetővé teszi a felhasználók számára az adapter és a kapszula cseréjét, és így ez a piac legrugalmasabb vokális mikrofonja. A DPA stúdiómegoldásai alapján a d:facto egy igazi stúdióhangot hoz az élő színpadra, vagy egy broadcast stúdióba.

 

Mindezen túl a DPA klasszikus 4088-as irányított headset mikrofonja már régóta ipari szabvány. Nyílt és természetes hangzást kínál mind a prózai, mind az énekes alkalmazások során, ezzel első helyen használják van a Broadwayen és más nívós színházakban. "A 4088 headset-et szinte minden előadáson használom, mert jó a megjelenése és mert mindig a helyén marad" - mondja Jeroen ten Brinke.

 

www.dpamicrophones.com

 

(-)

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 1.143658 másodperc.