MédiatechnikaRohde & Schwarz Koreában

Médiatechnika | 2021. Január 02., Szombat 18:00

A nagy nevű német gyártó legfrissebb bejelentése, hogy a CLIPSTER mastering munkaállomását használták az Oscar-díjas „Parazita” című film végső mastering munkálataiban.

3_500.jpg

...

A Parazita a koreai vezető filmipar egyik legjobban felszerelt létesítményében a Dexter Stúdióban készült. A Dexter egyébként kollaborált a filmet finanszírozó és forgalmazó vállalattal. Az élvonalbeli stúdió a R&S®CLIPSTER-t a DI (Digital Intermediary) mastering workflow képfeldolgozó központjába installálta, még 2015-ben Szöulban. A koreai film és televíziós iparon belül a Dexter Studios a technológiáján túl az egyik legkreatívabb erőt is képviseli a távolkeleti országban. A létesítmény tartalom fejlesztéssel, gyártással és finanszírozással foglalkozik. IP inkubátor és OSMU (egy forrás több felhasználásra) létrehozott platform, film, animáció, VR és AR gyártásra.

...

2_650.jpg

...

„Két CLIPSTER-t működtetünk a végső mastering fázisban, a DI workflow végén” Magyarázza Lee Jae-hun, a Dexter Studios technikai vezetője. „Itt a CLIPSTER integráló szerepet tölt be. A végső mastering üzemben, színkorrekció után az ügyfél kívánságának megfelelően különböző nyomtatási működéseket állítunk be. Ekkor állítjuk a DCP mastereket filmszínházi vetítéshez és az IMF-et Netflix felhasználásra. A CLIPSTER gyorsabb és biztonságosabb bármely más szoftver-alapú rendszernél, különböző kimeneteket képes nagy sebességgel nyomtatni. Gyakran használjuk a CLIPSTER batch (tételes) export funkcióját, amely jelentősen megnöveli a csapatunk hatékonyságát. A CLIPSTER fejlesztő programja a legfőbb plusz. Amikor az SMPTE kiad egy új specifikációt a CLIPSTER ott az első. Manapság rengeteg OTT szolgáltató létezik és ezek úgy tűnnek, hogy különböző formátumokra éheznek. Általánosan elmondható, hogy más gyártó mastering berendezése, - hardver és szoftver egyaránt, - korlátozott a formátumok tekintetében, mi mint CLIPSTER használók sosem szembesültünk ilyesmivel.”

...

1_700.jpg

...

„Mi úgy látjuk, hogy a kulcsfontosságú nemzetközi piacainkon, - speciálisan HDR tartalom használatával gyorsan növekednek az OTT platformok. Ebben a helyzetben a sokoldalú mastering rendszerek használata kulcsfontosságú. A Dexter Studios ezt a tendenciát mindig szem előtt fogja tartani, ebben a törekvésben a CLIPSTER minden bizonnyal vezető szerepet kap. Mi itt Koreában úgy gondoljuk, hogy a CLIPSTER mastering rendszer a különböző új formátumok bemutatásával vezető szerephez jutott, és mindez nagyon összecseng a Dexter Studios üzletmenetével. Mi folyamatosan tanulmányozzuk és teszteljük az új technológiákat és az a célunk, hogy elsőként vezessük be őket a piacra, így a Rohde & Schwarz CLIPSTER nagyon fontos partner a Dexter Studios számára.”

Szöulban Koreában a Dexter Studios főhadiszállásán egy házon belüli fejlesztésű komplett stúdió rendszer található, amely egységes produkciós munkafolyamatba integrálja a filmes és VFX feladatokat. A vállalat vizuál effekt gyártásban a nemzetközi filmipar vezető szolgáltatója és mint ilyen egy kiváló központot hozott létre a pre-vizuál, a mozgás azonosság, az animáció és a modellezés területén. Ez az egyedülálló képesség tette a Dextert természetes partnerré a Parazita gyártásában.

 

További információ: Rohde & Schwarz CLIPSTER

https://www.rohde-schwarz.com/fi/product/clp6-productstartpage_63493-229148.html

 

The R&S®CLIPSTER mastering system from Rohde & Schwarz is used wherever top-class films and series are made.

 

(-)

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 1.244733 másodperc.